„MADI“ d.o.o. Tešanj: Konkurs za dodjelu stipendija studentima

„MADI“ d.o.o. Tešanj raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za studente: Veterinarskog fakulteta, Mašinskog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta, upisane u akademskoj 2023/2024. godini.

Pravo na prijavu imaju redovni i vanredni studenti koji se školuju na gore navedenim akreditovanim visokoškolskim ustanovama u BiH.

Kandidati koji žele aplicirati za stipendiju mogu to uraditi putem pošte slanjem prijave na adresu „MADI“ d.o.o. Tešanj, Poslovna zona Vila 16 – 74260 Tešanj, ili apliciranjem na mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Krajnji rok za apliciranje je 15.10.2023. godine do 16:00 sati.

USLOVI ZA DODJELU STIPENDIJE:
• državljanin Bosne i Hercegovine;
• redovno ili vanredno upisani studenti, Veterinarskog fakulteta, Mašinskog fakulteta ili Elektrotehničkog fakulteta:
- prve, druge ili treće godine dodiplomskog/bachelor studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi
na studente čiji dodiplomski/bachelor studij traje 3 godine);
- prve, druge, treće ili četvrte godine dodiplomskog/bachelor studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji dodiplomski/bachelor studij traje 4 godine);
- prve i druge godine diplomskog/master studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji master studij traje do 2 godine);
- prve, druge, treće, četvrte i pete godine integrisanog studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji integrisani studij traje 5 godina);

Prije donošenja konačne odluke o stipendiranju, s kandidatima koji uđu u uži izbor za dodjelu stipendije obavit će se intervju.

Kandidati su na intervju dužni ponijeti sljedeće dokumente:
• ličnu kartu,
• potvrdu o prebivalištu i
• indeks

Izabrani kandidati za stipendiranje dužni su prije potpisivanja ugovora o stipendiranju dostaviti sljedeću dokumentaciju:
• rodni list
• uvjerenje o državljanstvu
• uvjerenje o nekažnjavanju
• kopiju l.k. i kopiju prijave mjesta boravka
• potvrdu o studiranju
• uvjerenje o položenim ispitima u toku studija

Potpisivanjem Ugovora o stipendiranju kandidat se obavezuje na volonterske aktivnosti za vrijeme studiranja, u sklopu aktivnosti „MADI“ d.o.o. Tešanj, kao i na obavezno zasnivanje radnog odnosa u društvu „MADI“ d.o.o. Tešanj, a nakon završenog školovanja.

Više informacija o volonterskim aktivnostima i o uslovima zasnivanja radnog odnosa, kandidati će dobiti prilikom intervjua.

„MADI“ d.o.o. Tešanj zadržava pravo da pri selekciji kandidata u obzir uzima socio-ekonomsko stanje aplikanta, usmjerenje na fakultetu, kao i druge okolnosti.

Neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

"MADI" d.o.o Tešanj

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.