Tragedija u Sloveniji: U naletu putničkog voza poginuli radnici iz Teslića

22 Dec 2023
1042 puta

Incident se dogodio na željezničkom prelazu Rakitnik u blizini grada Postojna kada su radnici radili na održavanju pruge.

Kako nezvanično saznaje portal Čečava u nesreći su poginuli radnici koji dolaze iz sela opštine Teslić.

Poginuli su Novo Ilić rodom iz Čečave i Branko Bogdanić iz Rastuše, prenosi ovaj portal. Oba su sa porodicama bili nastanjeni u Sloveniji.

Kako je medijima objasnio direktor infrastrukture u Slovenačkim željeznicama (SŽ) Matjaž Kranjc, još dva zaposlena su zadobila teške povrede, dok pet preostalih radnika nije povrijeđeno. Uzrok nesreće još uvek istražuju, ali prema prvim informacijama, radnici nisu bili obaviješteni o dolasku voza. Saobraćaj na toj pruzi je pušten nešto poslije 17 sati, saopštili su iz SŽ.

Prema prvim informacijama, jedan od povrijeđenih radnika je Zoran Đukanović iz teslićkog sela Ukrinice, koji nije životno ugrožen. Postoje naznake da je i drugi povrijeđeni radnik sa ovih prostora. Inače, u grupi koja je radila na pruzi, gotovo svi radnici su rodom iz Čečave, Rastuše ili Ukrinice.

Slovenačke željeznice su povodom stravične nesreće sazvale konferenciju za novinare.

Matjaž Kranjc, direktor infrastrukture u SŽ, je na početku izrazio iskreno saučešće porodicama i kolegama nastradalih.

Objasnio je da je radna grupa na pruzi između Postojne i Prestranka prijavljena u 7.40. Prema riječima SŽ, radnici mogu da obavljaju posao u intervalima između željezničkog saobraćaja.

Oko 9.20, u njih je udario putnički voz koji je išao iz Ljubljane za Sežanu.

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.