Još jedna bosanska škola u njemačkom gradu Gaggenau

07 Dec 2015
3310 puta

 Bosanskohercegovačka zajednica u SR Njemačkoj bogatija je za još jednu dopunsku školu na maternjem jeziku koja je osnovana 5. decembra u njemačkom gradu Gaggenau.

Tim povodom održana je svečanost na kojoj je upriličena i tribina o temi očuvanja maternjeg jezika i identiteta građana BiH u dijaspori, a prisutnima su se obratili konzul BiH u Štutgartu Dag Đumrukčić, predsjednik Saveza dopunskih škola BiH i bivši generalni konzul BiH Haris Halilović te imam u bošnjačkom džematu u ovom gradu Ramiz ef. Kazija.

U školi je upisano 23 djece iz Gaggenaua i okoline.

- Bosanski jezik je naš jezik, jezik kojim komuniciramo i međusobno govorimo. Ne dozvolimo da nam djeca budu uskraćena za najveće bogatstvo, a to je da se znaju služiti maternjim jezikom. Ako je taj jezik već u njihovim genima zašto sprečavati te gene da progovore – kazao je pored ostalog Ramiz ef. Kazija, saopćeno je iz Saveza Dopunskih škola BiH.

Organizatori skupa su Islamska zajednica Bošnjaka, u saradnji sa Savezom dopunskih škola BiH i Generalnim konzulatom BiH u Štutgartu

(FENA) M.L.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.