Čestitka načelnika Općine Doboj Jug povodom Dana državnosti

25 Nov 2016
2396 puta

Bosna i Hercegovina je kroz svoju hiljadugodišnju prošlost prolazila kroz razna iskušenja,ali je ipak uspjevala i u najtežim okolnostima sačuvati svoju državnost.Pečat njene državnosti je potvrđen Odlukama Prvog zasjedanja Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine, poznatijeg kao ZAVNOBiH-a koji je održan u Mrkonjić Gradu 25.11.1943.godine.

U povodu toga datuma,25.Novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, svim građanima naše zemlje najiskrenije čestitam praznik, sa željom da duh istine, slobode i pravde bude najčvršći stub društva, stabilnije nam i sretnije sadašnjosti i budućnosti, u težnji za pravo svakog čovjeka, pravičnost i toleranciju među ljudima.

Bez obzira na težnje secesionističkih snaga koje bi dijelile Bosnu i Hercegovinu,Bosna i Hercegovina će ih sigurno nadjačati,jer je to nemoguća misija.Na Bosni i Hercegovini su se lomila carstva,gubili ratovi,a ona uvijek iznicala iz pepela,ostajala i opstajala.Zato je ovaj izuzetno važan dan u novijoj historiji naše zemlje zlatnim slovima upisan u njenu hiljadugodišnju historiju

Prošlost se ne smije zaboraviti, iz nje se mora učiti i u ovom teškom vremenu sve snage moramo iskoristiti za izgradnju savremene Bosne i Hercegovine, usmjeriti ih prema našoj budućnosti, da nam Bosna i Hercegovina bude po mjeri svakog njenog građanina.

U tom duhu, svim našim građanima i svim Bosancima i Hercegovcima koji ovaj praznik doživljaju kao svoj, još jedanput upućujem iskrene čestitke povodom 25.Novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Općinski načelnik

Mirnes Tukić,dipl.oecc

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.