Doboj Jug: Građani prihvatili projekat "Sigurno susjedstvo"

Na inicijativu Policijske stanice Doboj Jug, MUP ZDK-a je prihvatio Projekat "Sigurno susjedstvo" koji se provodi od aprila mjeseca ove godine.

Policijski komesar ZDK Semir Šut je prilikom otpočinjanja ovog projekta je istakao značaj rada policije u zajednici, gdje će ovaj projekat biti jedan od važnih alata za sigurno susjedstcvo.Već za tri mjeseca ostvareni su vidni rezultati u poboljšanju bezbjednosne situacije.

U saradnji sa Udruženjem privrednika , ciljem bolje medijske prezentacije , izvršeno je postavljanje dva džambo plakata projekta "Sigurno susjedstvo" (jedan na M-17 i drugi na M-4) . Lokalna TV kuća „SMART“ je sačinila i video prilog o ovom projektu .

Ostvarena je bliska saradnja sa licima zaduženim za poslove zaštite u trgovačkim centrima (zaštitari, noćni čuvari i dr.uposlenici), kojima su podijeljeni obrasci kako bi policiji dostavljali informacije o kretanju sumnjivih lica i vozila.

- To je konkretno pomoglo pri rasvjetljavanju 3 KD-a .Vršene su provjere u 12 događaja koje su građani smatrali sumnjivima .

Posredstvom obrazaca projekta , od građana je prikupljeno 12 informacija vezanih za poslove suzbijanja zloupotrebe droga, koje su u fazi operativnih provjera i daljnjih procesuiranja u skladu sa zakonom, istakao je komandir ove PS Sead Kadribašić, jedan od dobitnika Zlatne policijske značke MUP-a ZDK povodom Dana policije ovog kantona.

Policijske patrole su prilikom obilazaka terena konstatovale 8 slučajeva u kojima se moglo sugerisati građanima na sigurnosne propuste koje sami mogu otkloniti a na šta su im ukazali ostavljanjem "obavijesti o obilasku".

Zahvaljujući interaktivnoj saradnji policije sa građanima, posebno sa privrednim subjektima i lokalnoj zajednici, sve glavne tačke, pogotovo putne komunikacije na području Općine Doboj Jug su pokriveni i video nadzorom. Bez obzira što su i sami bili poplavljeni,za vrijeme posljednjih majskih poplava u kojima su između ostalih pripadnici policije ove PS imali izuzetnu ulogu u spašavanju i evakuaciji poplavljenih građana,na poplavljenom područjunije se nije desio niti jedan incident ni bilo kakvo kazneno djelo,jer se vodilo računa o zdravlju i bezbjednosti ljudi i njihove imovine. Projekat“Sigurno susjedstvo“ je dobro prihvaćen od građana i on se nastavlja u kontinuitetu.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.