EDUKACIJA RADIOAMATERA – DRUŽENJE U DOBOJ JUGU

26 Avg 2024
275 puta

Kako je i najavljeno, u Doboj Jugu (Matuzići), u nedelju 25.08.2024. god. , održano je radioamatersko druženje na kome je primarni cilj bio da se radioamateri edukuju u oblasti ostvarenja radio veza putem satelita. Predavanja i praktično upoznavanje sa satelitskom opremom nadahnuto su uradili naši vrsni poznavavaoci ovog segmenta radio komunikacijske tehnike, Darko Rusman (E70A) i Mensur Šakić (E74MG).

Sa velikim zanimanjem ovu aktivnost pratili su radioamateri iz Doboj Juga, Tešnja, Tuzle, Sarajeva, Zenice, Stjepan Polja, Jelaha, Odžaka, Zavidovića i Maglaja.

Prisutni su svoju zainteresovanost za satelitske komunikacije pokazali i kroz brojna pitanja predavačima a u medjusobnim razgovorima je zaključeno da ovakva edukativna druženja moraju biti češća.
Drugarska atmosfera i razgovori su se nastavili i za vrijeme ručka jer, po običaju, radioamateri imaju o čemu pričati.

Upućena je i zahvalnost mladim radioamaterima Doboj Juga jer su smogli snage da ovo organizuju, čime su pokazali da se ovaj hobi, bez bojazni,  može predati u njihove ruke.

(arabih.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.