Doboj Jug: Obećana još čvršća podrška općinskim projektima Istaknuto

Resorni ministar u vladi ZDK za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo Bojan Bošnjak u pratnji delegata u Domu naroda FBiH i zastupnika u skupštini ZDK Senaida Begića posjetio je Općinu Doboj Jug.

Nakon kraćeg sastanka sa načelnicom Jasminkom Begić, predsjedavajućim OV dr.Adinom Begićem i njegovim zamjenikom Nijazom Avdićem, ministar Bošnjak je u pratnji domaćina obišao teren i uvjerio se u opravdanost investicija nekoliko projekata u prošloj godini u ukupnoj vrijednosti od dvjestapedeset hiljada maraka koji su finansirani iz vodnih naknada. Radi se o uređenju poljoprivrednog zemljišta tzv.isušivanje močvara, uređenju vodotokova,te proširenje vodovoda .
Ministar Bošnjak je iskoristio priliku i sastao se sa čelnim ljudima USR 'Kulina', interesovao se o stanju ribljeg fonda na rijekama Usora i Bosna na ovom dijelu kantona, te o upravljanju nad ovim resurom. Predsjednik Skupštine udruženja sportskih ribolovaca Damir Mujić je istakao problem koji se u posljednje vrijeme nameće od strane udruženja ribara iz Doboja(RS) koji samoinicijativno donose koje-kakve odluke kojima se onemogućava sportski ribolov od strane članova udruženja sportskih ribolovaca iz Doboj Juga na dijelu ušća Usore u Bosnu. Ova pitanja bi se trebala razriješiti na višim nivoima, kazali su ribari Doboj Juga . Ministar Bošnjak je obećao da će ovo pitanje razmotriti i delegirati ga na više instance.Vezano za projekte u Općini Doboj Jug koji su u toku i koji će biti izvjesni u tekućoj godini, kao što su paralelna rekonstrukcija i asfaltiranje puta kroz Matuziće čija investicija je sedamsto hiljada maraka (odobrena sredstva od GSM licenci) i izgradnja glavnog kanalizacionog kolektora na ovom putu , izrada Studije izvodljivosti za rješavanje otpadnih voda i izgradnja glavnog prečistača,te zamjena azbestnih vodovodnih cijevi, ovo ministarstvo će dati značajnu podršku kao sufinansijer navedenih projekata.Općinska naćčelnica Jasminka Begić izrazila je zahvalnost dosadašnjoj podršci Općini Doboj Jug od strane ovog ministarstva uz očekivanja da će ta podrška u narednom periodu biti i čvršća i veća.

(MiralemB, 6.04.14)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.