Doboj Jug: Održan Prvi otvoreni turnir u stonom tenisu Istaknuto

U organizaciji Stonoteniskog kluba Doboj Jug u Matuzićima je,pod pokroviteljstvom BH Telecoma i Općine Doboj Jug uz učešće tridesetšest takmičara,stonotenisera dvije starosne skupine održan prvi otvoreni turnir u stonom tenisu.

Prema riječima člana uprave STK Doboj Jug dr.Hasana Škilje,ovaj turnir je privukao pažnju stonotenisera iz Tešnja, Maglaja, Usore, Doboj Juga i Doboj Istoka.
'Cilj nam je afirmacija ovog sporta,jer otkako smo registrovali naš Stonoteniski klub , sve je veći interes mladih za ovim sportom.Omasovljenje sa igračkim kadrom uz dobar stručni rad našeg trenera i predstojeća ligaška takmičenja su glavni izazovi za ovu godinu', kazao je dr.Škiljo.
'Stoni tenis je zahvalan sport koji ne izistkuje velika ulaganja,a može donijeti dobre stonotenisere i dobre rezultate. Naši stonoteniseri su vrlo dobri ambasadori ove lokalne zajednice, jer nastupaju u mnogim mjestima širom zemlje', kazala je općinska načelnica Jasminka Begić prilikom otvaranja ovog takmičenja poželivši takmičarima što bolje rezultate.
U obje konkurencije igralo se u sedam grupa. Od osamnaest natjecatelja do 15 godina života,prvo mjesto zauzeo je član STK 'Doboj Jug' Sanjin Skulić, druga je bila Nadina Dubravac, dok je treće mjesto pripalo Farisu Sejmenović .
U konkurenciji seniora i starijih takmičara-rekreativaca najbolji rezultat sa šest pobjeda je postigao Almir Dubravac iz Tešnja. Drugo mjesto je osvojio njegov sugrađanin Kenan Dubravac, dok je Nermin Husaković iz Doboj Juga zauzeo treću poziciju.
Prvoplasirani na ovom turniru su dobili zaslužna priznanja.

 

(Miralem Begić)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.