Doboj Jug: Potpisivanjem zajedničkih ugovora krenulo se u realizaciju više projekata Istaknuto

23 Sep 2014
4024 puta

Četvrtak 18.septembar ove godine ostaće upamćen kao povjesni datum za građane Općine Doboj Jug. Naime, nakon višemjesečnih procedura okončane su sve aktivnosti za početak realizacije vrlo složenih projekata u ovoj općini koji  treba da se rade paralelno (i ovisni su jedni od drugih), a finansiraju se iz više izvora.

Kako su 1.avgusta otpočeli radovi na sanaciji i proširenju glavnog puta kroz Matuziće (Bosanska ulica), odabrani izvođač radova je skinuo staru podlogu i usporio ove aktivnosti iz razloga što se po navedenom putu treba da rade i ostali infrastrukturni sadržaji kao što su postavljanje kanalizacionoh kolektora, izmjena azbestno-cementnih cijevi, izmještanje javne rasvjete, postavljanje raznih podzemnih kablova (BH-Telecom, kablovska tv, elektro- kablovi )itd.
Sredstva za sanaciju i asfaltiranje pomenutog puta je odobrilo Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH od telecom-licenci, dok su Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK, UNDP-program ILDP-a i kreditna sredstva EIB-a, sufinansijeri ostalih investicija.
Na potpisivanju ugovora za investiciju proširenje vodospremnika 1 (prvog rezervoara u Matuzićima) i zamjena azbestno-cementnih cijevi na vodovodu Matuzići prisustvovali su ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK Bojan Bošnjak, šefica Federalne jedinice za implementaciju projekta 'Vodosnabdjevanje i odvodnja otpadnih voda u FBiH' Tanja Terzić, u ime programa ILDP kojeg implementira USAID Sanja Mihailović, općinska načelnica Jasminka Begić, te predstavnik odabranog izvođača radova-konzorcij firmi Bujice d.d.Konjic i JKP 'Vis' Doboj Jug Ahmed Boloban-direktor preduzeća Bujice dd. Ukupna vrijednost ove zajednički financirane investicije je 418.831,70 KM od čega su sredstva u visini od 180.000 maraka iz proračuna Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK, 87.750 maraka sredstva UNDP-a kroz program ILDP-a i 151.081 maraka kreditna sredstva Evropske investiciona banke. Rok za završetak ovih poslova je šest mjeseci.

(MiralemB, 19.09.14.)

dobojjugradovi

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.