Doboj Jug: Konačno prvi metri novog asfalta Istaknuto

Kako nam je saopštio Taib Hadžiđulbić, nadzorni organ na adaptaciji i proširenju Bosanske ulice u Matuzićima, u petak su postavljeni prvi metri nove asfaltne podloge.

Prva dionica u dužini od sedamstometara biće gotova ove sedmice. Radovi će se nastaviti u kontinuitetu, kako na izgradnji trotoara, tako i na nastavku ovog puta sve do krajnjeg odredišta (u zaseoku Mujaci) prema Mravićima. Podsjećamo da je Skupština ZE-DO kantona ovaj put proglasila regionalnim, tako da će od novembra ove godine kanton preuzeti ingerencije nad ovim putem. Saobraćaj u toku radova na asfaltiranju pomenute dionice puta se odvijao alternativnim pravcima, putem pored Kuvajtske džamije za potrebe građana u ravničarskom dijelu pored ovog puta, dok se u visinskom dijelu Matuzića, za građane uz ovaj put moralo zaobilazno saobraćati putevima Elektrodistribucija-Brezik, odnosno Brezik-Gornja džamija ili puten Kraševo-Mravići. Vjerujemo da će izvođači radova iskoristiti lijepo vrijeme i postaviti što više dužnih metara asfalta na ovom putu. Mole se građani na kooperativnost i strpljenje, jer i ovaj put se radi o investiciji od opšteg dobra za sve.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.