Doboj Jug: UGSR "Kulina" održalo izvještajno-izbornu skupštinu Istaknuto

Na redovnoj godišnjoj Izvještajnoj skupštini Udruženja građana, sportskih ribolovaca KULINA Doboj Jug na kojoj je osim četrdesetčetiri člana ovog udruženja prisustvovalo nekoliko gostiju-njihovih kolega iz susjednih općina razmatrani su prošlogodišnji rezultati rada sa financijskim pokazateljima, te je usvojen plan i program rada za tekuću 2015.godinu. Skupštini je predsjedavao Damir Mujić - predsjednik,dok su uvodničari po izvještajnim tačkama bili predsjednik Upravnog odbora Atif Hodžić , sekretar udruženja Damir Muminović , te voditelj ribočuvarske službe.


Konstatovano je da je majska poplava iz 2014.godine nanijela ovom udruženju veliku štetu, pa su se članovi UGSR Kulina u više navrata samoorganizovali,kako bi ublažili posljedice poplave.Tako su obnovili Ribarsku kuću i popravili ribarske staze, ali su rijeke u januarskom vodostaju ponovo nanijele štetu obalama rijeka, ostavivši pri tome ogromne količine smeća, nakon čega su se i udruženje i općina oglasili prema nadležnoj vodoprivrednoj inspekciji i resornim ministarstvima, te Agenciji za vode Slivova r.Save. U utorak 3.februara ovo udruženje je posjetio kantonalni vodoprivredni inspektor Nijaz Mačak i zapisnički konstatovao stanje uz prijedlog mjera za raščišćavanje nanosa.
Nakon diskusija Skupština je usvojila izvještaj o radu i financijski izvještaj uz konstataciju da je udruženje poslovalo skromno i pozitivno, te da na ime šteta od poplave nisu dobili ništa. Kada je u pitanju plan i program rada za tekuću godinu,on se bazira uglavnom na stalne (redovne) aktivnosti, kako u pogledu naplate članarina,saradnje sa susjednim ribarskim udruženjima, poboljšanju rada ribočuvarske službe,organizacija radnih akcija udruženja na uređenju obala (ribarskih staza), kandidiranje projekata od interesa za udruženje, održavanjem takmičenja na nivou Udruženja i kantonalnom nivou,te učešće udruženja u općinskim manifestacijama, kao što su Dan općine itd.Nakon završetka skupštine, uslijedilo je tradicionalno druženje koje im je obogatio Nijaz Mujaković sa harmonikom.

(Miralem Begić)

{fcomment}

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.