Doboj Jug: Počela sa radom Općinska organizacija Civilnih žrtava rata

Osnivačkom skupštinom na kojoj je prisustvovalo petanest delegata, te gosti iz OOCŽR Maglaj, u subotu 7.februara je u Doboj Jugu osnovana Općinska organizacija civilnih žrtava rata koja je tridesetšesta nvo ove općine.

Za nešto više od trideset civilnih žrtava rata iz Doboj Juga, ova organizacija će aplicirati njihove interese, prije svega putem programskih aktivnosti, gdje će se nametati aktuelnim vlastima na svim nivoima vlasti, a sve sa ciljem da se i ovoj kategoriji lica omogući tretman onakav kakav zaslužuju. Do sada na području ZDK samo 2-3 općine nisu imale osnovane organizacija CŽR, kazao je Miralem Malkić, predsjednik OOCŽR Maglaja i član kantonalnog rukovodstva CŽR ZDK, kazavši da je to do sada bio i Doboj Jug,a nada se uskoro da će se ovako nešto desiti i u Zavidovićima.
Nakon konstruktivnih diskusija pristupilo se izbornom dijelu skupštine.Tako je za predsjednika Skupštine jednoglasno izabrana Adela Čajić, dok su u Upravni odbor izabrani,za predsjednika Azra Skula,te za članove Emira Muratović, Ermin Mujaković, Salih Skula i Omer Delić. U Nadzorni odbor izabrani su Edita Skula, Dženita Muratović i Adnan Aličić.
Prvi zadatak novoosnovane OOCŽR Doboj Jug biće na registraciji ove nvo kod nadležnih institucija,te donošenje akata organizacije, izrada pečata, imenovanje sekretara organizacije, zatim plana i programa rada. Uz sveopštu podršku, prije svega Općine Doboj Jug, ali i drugih subjekata,zatim organizacija CŽR iz susjednih općina, kantona i FBiH, kazali su da će ova organizacije biti prepoznatljiva, jer su njeni članovi,a prije svega izabrani u organe OOCŽR Doboj Jug odlučni da se maksimalno unesu u ovu priču.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.