JOŠ JEDNA USPJEŠNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Nakon akcije dobrovoljnog darivanja krvi organizovana još u martu ove godine povodom obilježavanja 18.godišnjice općine Doboj Jug, prije nekoliko dana organizovana je još jedna akcija koju su u dijelo sproveli vrijedni članovi Crvenog križa poznati kao najaktivnija organizacija u dobrovoljnom darivanju krvi ( po broju stanovnika ) jer samo sekcija broji 231 člana koji dobrovoljno darivaju krv i podržavaju svaku akciju, a mogu se pohvaliti i povećanjem motiviranosti mladih ljudi da se uključe u dobrovoljno davalaštvo.

Akcija u organizaciji Crvenog križa Doboj Jug održana je 11.08.2016.godine u mjesnoj ambulanti u Mravićima, a za potrebe Opće bolnice Tešanj, akciju je podržalo 14.doborovoljni davalaca krvi, a njih dvoje nakon liječničkog pregleda nisu mogli darovati svoju krvi.

Stručni tim Opće bolnice Tešanj činili su: dr.Dragana Jurišić, Hajrudin Mujić, transfuzista i Jasmina Mulahusejnović, medicinska sestra.

Načelnica općine Jasminka Begić upućuje poruku zahvalnosti jednoj od najmanjih općinskih organizacija u ovom segmentu, ali ipak jednoj od najaktivnijih organizacija u doborovoljnom darivanju krvi po broju stanovnika i korektnom partnerstvu sa lokalnom zajednicom iskazujući solidarnost sa ljudima kada im je pomoć neophodna, želeći da budu korisni članovi društva. Saradnja s vama uvijek je bila dobra, znali ste prepoznati i cijeniti sve što se zajednički radilo i podržavali ste moj rad skoro četiri godine iskazujući mi poštovanje kao čovjeku, ženi prvenstveno, pa i kao Načelnici općine, a sve kako bi naš Doboj Jug bio prepoznatljiva i privlačna sredina za život i rad. Podržavam vaše aktivnosti, cijenim vaš rad i hvala organizatorima koji su i ovoga puta obavili odličan posao i bez obzira kako se nekome činilo ovo malo nekome znači mnogo više, pokazali ste plemenitost i onaj najbolji dio sebe kao što sam i ja radim od prvog dana od kako sam preuzela ovu funkciju“.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.