Doboj: Unuk Borislava Paravca (ponovo) uhapšen (i pušten) zbog provalnih krađa

05 Okt 2016
2332 puta

Devetnaestogodišnji Nikola Paravac iz Doboja uhapšen je u noći sa utorka na srijedu, nedugo nakon što je sa još dvije osobe provalio u objekat King, u dobojskoj ulici Vojvode Mišića te ukrao tri laptopa sa punjačima.

Pokušao pobjeći

Naime, nakon prijave da je u toku provalna krađa, patrola Policijske stanice Doboj 1 je u obližnjoj ulici uočila, te sustigla Paravca, koji je pokušao pobjeći.

On je priveden, te iako nije nije htio otkriti saučesnike, operativnim radom je utvrđeno da su sa njim u toj teškoj krađi učestvovali Mario Ilić (18) i Stefan Bogdanović (18) također iz Doboja.

- Kriminalističkom obradom je utvrđeno je da su u toku iste noći njih trojica provalila i u trgovinu mobilnih telefona Siti u Doboju, odakle su ukrali USB kablove, punjače i slušalice za mobilne telefone i tablete, saopćili su iz dobojske policije navodeći tek inicijale osumnjičenih.

Prilikom hapšenja kod Paravca su nađene ukradene slušalice i punjači, a koji će biti korišteni kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

- Nakon izvršene kriminalističke obrade, njih trojica su, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Doboju, pušteni na slobodu. Po dokumentovanju, protiv njih će Tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenim teškim krađama.

Nasilništvo i imovinski delikti

Paravac je odranije poznat policiji po različitim krivičnim djelima. Privođen je još kao maloljetnik zbog nasilništva i imovinskih delikata, ali je svaki put, nakon saslušanja, po nalogu Tužilaštva, puštan na slobodu.

Inače, Nikola Paravac je unuk Borislava Paravca, nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH, protiv kojeg se u Sudu BiH vodi postupak zbog ratnih zločina počinjenih nad bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom na području Doboja i Teslića.

(Oslobođenje)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.