SDS danas u Doboju o izbornim rezultatima

08 Okt 2016
1832 puta

Sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) na kojoj će biti razmatran loš izborni rezultat te stranke na proteklim lokalnim izborima, bit će održana danas u Doboju.

Predsjedništvo SDS-a je 5.oktobra u potpunosti stalo iza predsjednika stranke Mladena Bosića, na čiji zahtjev će sutra u Doboju biti održana sjednica Glavnog odbora na kojoj će biti analizirani rezultati proteklih lokalnih izbora.

-Odlučit ćemo šta SDS treba da uradi s ciljem konsolidacije stranke i ostvarivanja boljeg rezultata na narednim izborima - rekao je ranije član Predsjedništva SDS Marinko Božović.

SDS je, prema preliminarnim rezultatima, u koaliciji s još nekim strankama ostvarila izbornu pobjedu u oko 20-ak općina RS-a, ali je to znatno manje nego na prošlim izborima, kada su u koaliciji s drugim stranakama imali vlast u 36 lokalnih zajednica.

Ta stranka je na proteklim izborima, između ostalih, pobijedila u Doboju, Bijeljini, Tesliću, Istočnoj Ilidži, Sokocu, Čajniču, Bratuncu..., ali su izgubili načelničko mjesto na Palama, u Višegradu, Ljubinju, Prnjavoru, Vlasenici...

(FENA) M.B.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.