U Doboju se još ne zna ko će u vlast, a ko u opoziciju

16 Nov 2016
2289 puta

Koje će stranke od njih devet, koliko ih je osvojilo ukupno 31 odbornički mandat, u Doboju biti u vlasti, a koje će im biti opozicija, još zvanično nije poznato, a to se nije moglo naslutiti ni na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada, na kojoj je tokom glasanja bilo iznenađenja.

Iako u ovdašnjem SNSD-u i SP-u uporno ističu da će biti opozicija lokalnoj vlasti, podršku dvojici SDS-ovih kadrova Milošu Bukejloviću i Nebojši Mariću, koji su izabrani za potpredsjednika Skupštine, odnosno zamjenika gradonačelnika, između ostalih, dali su i odbornici te dvije partije.

Za njihov izbor glasalo je ukupno 29 odbornika, samo jedan je bio protiv, a u SNSD-u su pojasnili da su podržali dva esdeesovca kao pozitivne promjene i "podmlađivanje kadrova".

"To da smo mi pozicija, čuli smo samo od vas medija. SNSD nikada, za sve ovo vrijeme nije dobio zvaničan poziv za bilo kakvu koaliciju sa bilo kim, tako da mi i dalje nastavljamo da radimo kao i do sada, opoziciono, argumentovano, isključivo sa činjenicama", kazala je Sanja Vulić, predsjednica SNSD-ovog kluba odbornika.

Izbor Murveta Bajraktarevića (SBiH) za predsjednika Skupštine nije prošao tako glatko, pa je protiv njega, osim dva odbornika SDA, bilo još pet kolega, a pošto je glasanje bilo tajno, već se spekuliše ko je "izdao".

Esenesdeovci nisu podržali njegov izbor, ali su, navodno, politički protivnici tokom brojanja "ukrali" dva glasa ove partije, kako bi se esenesdeovci međusobno zavadili dok utvrđuju ko je ipak glasao za Bajraktarevića.

Novi predsjednik Skupštine smatra da od skupštinske većine zavisi da li će vlast uspjeti da privuče investicije.

"Ja mislim da će ona (skupštinska većina) biti dosta, dosta široka i mi ćemo svi skupa moći da odradimo taj cilj. Za godinu dana ćete vidjeti jedan solidan pomak u našem gradu", kaže Bajraktarević.

To što je nakon kraha bošnjačke koalicije ostala bez fotelje predsjednika SG, neće navodno spriječiti SDA da bude u vlasti, jer će na osnovu podrške koju su dali gradonačelniku Obrenu Petroviću dobiti druge pozicije.

"Tek smo krenuli i mislim da treba malo sačekati da vidimo. Ja i Amir Hurtić ćemo djelovati samostalno, a da li ćemo imati klub, to će se vidjeti", naveo je Sevlid Hurtić, odbornik SDA.

Kao pobjednik lokalnih izbora u Doboju, ovdašnji SDS poručuje da uz partije koje su okupili, ne navodeći konkretno koje su to stranke, imaju stabilnu skupštinsku većinu.

"SDS nije ni sa jednom partijom potpisao sporazum o zajedničkom djelovanju, ali ćemo imati stabilnu skupštinsku većinu. U narednom periodu biće imenovani svi načelnici odjeljenja i ostali funkcioneri", rekao je Danijel Jošić, predsjednik SDS-ovog kluba odbornika.

(NN)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.