Muftija zenički susreo se sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Doboj

26 Okt 2017
2241 puta

U utorak 24. oktobra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je imame Medžlisa Islamske zajednice Doboj na čelu sa glavnim imamom mr. Bajro ef. Džafićem.

Susret sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Doboj bio je prilika za razgovor o stanju vjerskog života na području ovog povratničkog Medžlisa, o problemima sa kojima se susreću imami u svom radu i mogućnostima unaprjeđenja aktivnosti posebno u segmentu mektebske nastave.

Također, na susretu se razgovaralo o međuljudskim odnosima, problemu iseljavanja stanovništva, poboljšanju statusa imama i penzioniranih imama, posebno imama na području Entiteta RS.

Muftija zenički zahvalio se glavnom imamu i imamima na posjeti, ukazao na važnost imamskog poziva, na emanet kojeg nosimo i na obavezu koju moramo izvršavati prema džematu i Islamskoj zajednici.

Također, muftija se imamima zahvalio na informacijama u vezi sa trenutnim stanjem džemata na području Medžlisa Islamske zajednice Doboj.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.