Kod Doboja otkrivena plantaža indijske konoplje: Stabljike bile visoke i do tri metra

30 Jul 2022
1524 puta

Dobojska policija je jučer tokom operativne akcije "Plantaža 2022" u mjestu Јohovac, područje grada Doboja, pronašla zasad indijske konoplje, a oduzeta je i veća količine droge, dok je osoba Ž.A. uhapšena, saopćeno je iz PU Doboj.

- U pretresu kuće, pomoćnih objekata, vozila i zemljišne parcele koje koristi uhapšena osoba pronađene su i oduzete 74 stabljike biljke koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju dužine od 190 do 286 centimetra - navodi se u saopćenju.

Navode da su pronađene i oduzete i četiri sasušene biljke koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje ukupne dužine po 90 centimetara, četiri staklene tegle u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu ukupne težine od 1.517,1 gram, 1.696 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Kako se pojašnjava policija je zaplijenila i dvije plastične vreće u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu ukupne težine od 608,5 grama, staklena tegla u kojoj se nalazilo devet ručno pravljenih cigareta tzv. "džoint" i tri vrećice u kojima su se nalazili usitnjeni ostaci sasušene biljne materije koji svojim izgledom asociraju marihuanu ukupne težine od 365,2 grama.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, javlja RTRS.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.