Doboj: Vlada Mađarske donirala 500.000 eura za obnovu nakon poplava u BiH Istaknuto

13 Avg 2015
2125 puta

Ambasador Mađarske u BiH Jožef Neđeši rekao je jučer tokom posjete Doboju da je Vlada Mađarske obezbijedila 500.000 eura pomoći za BiH nakon prošlogodišnjih poplava.

Neđeši je posjetio Doboj zajedno sa delegacijom mađarske Vlade, čijim sredstvima je u ovom gradu obnovljeno 26 stambenih jedinica, oštećenih nakon prošlogodišnjih poplava i obezbijeđene neophodne potrepštine za ukućane.

On je naveo da je pružanje pomoći na području dobojske i banjalučke regije vršeno posredstvom Mađarske humanitarne službe Malteškog reda.

Šef Odjeljenja Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske Timea Huber rekla je da je zadovoljna što su u Doboju našli partnera za saradnju, a projekat smatra velikim uspjehom.

Izvršni potpredsjednik Mađarske humanitarne službe Malteškog reda Lajoš Đori-Dani rekao je da su predstavnici te službe uz pomoć volentera bili angažovani na isušivanju 100 objekata na području Doboja i okoline, te obnovi 26 kuća, za što je Vlada Mađarske obezbijedila 80.000 eura.

Dani je naveo da su bili angažovani i na realizaciji projekata švajcarske Humanitarne organizacije "Katolik rilif servis", poručivši da će u narednom periodu nastaviti nadgledanje 26 porodica čije su kuće sanirane.

Predsjednik Skupštine grada Doboj Esmin Mahmutović najavio je nastavak saradnje sa Vladom Mađarske i organizacijama koje je predstavljaju u vezi sa projektima unapređivanja lokalne poljoprivrede.

Ambasador Neđeši nakon sastanka u gradskoj upravi, posjetio je i kuću Gordane Vejzović, obnovljenu sredstvima Vlade Mađarske.

(SRNA)
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.