Radnik benzinske pumpe u Doboju spriječio razbojništvo

20 Jan 2016
1980 puta

Policija u Doboju traga za muškaracm koji je jučer pokušao  izvršiti razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe „Nešković“.

Izvršilac je ušao u objekt i uz prijetnju plastičnim pištoljem tražio da mu radnik preda novac.

Radnik mu je istrgnuo plastični pištolj iz ruku i tokom njihovog naguravanja razbojnik je radnika ugrizao za prst, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Iz ovog centra je također saopćeno da je policiji jučer iz dobojske bolnice  prijavljeno da je u navedenoj ustanovi ukazana ljekarska pomoć starijem maloljetniku zbog povreda na glavi, koje je zadobio, najvjerovatnije, tokom fizičkog napada.

Na osnovu do sada prikupljenih saznanja, utvrđeno je da je navedenog maloljetnika, koji se sa vršnjakom kretao jednom od gradskih ulica, presrela grupa mladića (trojica starijih maloljetnika i jedna punoljetna osoba).

Punoljetna osoba je zatražilo torbicu od maloljetnika, a kada je on odbio da to uradi, jedan maloljetnik iz grupe ga je udario stisnutom šakom u lice, dok je drugi maloljetnik iz grupe zadao udarce maloljetniku koji se nalazio u društvu sa oštećenim.

Izvršioci su identifikovani i nad njima je u toku kriminalistička obrada na okolnosti izvršenja krivičnog djela „iznuda u pokušaju“.

(FENA) D.V.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.