Projekt namijenjen lokalnom razvoju i zapošljavanju

19 Jul 2016
2186 puta

Predstavnici lokalnih zajednica, službi za zapošljavanje, preduzeća, nevladinih organizacija te pružatelji obrazovnih usluga u narednim danima imat će priliku da se informiraju o projektu "Podrška lokalnim partnerstvima u zapošljavanju" putem kojeg će moći aplicirati za sredstva namijenjena za lokalni razvoj i zapošljavanje.

Cilj projekta je stvaranje novih radnih mjesta i podrška lokalnom razvoju kroz institucionalizaciju saradnje među ključnim lokalnim interesnim stranama.

Prvi informativni dani projekta koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Međunarodna organizacija rada (ILO), bit će upriličen danas u Sarajevu, a nakon toga, informativni dani će biti održani i u Brčkom, Doboju, Mostaru, Banjoj Luci i Bihaću, najavili su organizatori.

Tokom informativnih dana svi potencijalni aplikanti moći će se informirati o mogućnostima za dobivanje grantova koji će biti dodijeljeni putem javnog poziva projekta, a koji je dio šire inicijative EU za lokalni razvoj i zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

EU finansira ovaj projekat u iznosu od četiri miliona eura, a tri miliona eura bit će dodijeljeno u vidu grantova na koje mogu aplicirati sve općine i gradovi u BiH, pružatelji obrazovnih usluga, službe za zapošljavanje, preduzeća i nevladini akteri (udruženja građana koja uključuju lokalne i regionalne razvojne agencije, sindikate, privredne komore).

Organizatori su naglasili da svi akteri moraju raditi u partnerstvu, s tim da jedino preduzeća ne mogu biti glavni podnositelji prijava.

(FENA) E.F.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.