Poslodavci ZDK žele ostvariti saradnju s fimama iz EU

04 Mar 2017
3002 puta

Na proširenom sastanaku upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK, kojem su prisustvovali ministar za privredu ZDK Zlatko Jelić i načelnik općine Doboj Jug Mirnes Tukić, razgovarano je o dobijanju reprezentativnosti za ovaj kantonalni Savez udruženja/udruga poslodavaca. Dogovoreno je da se njihov zahtjev rješava najkasnije do kraja marta ove godine, i da se Savez, kao ravnopravni član, uključi u rad Ekonomsko-socijalnog vijeća Zeničko-dobojskog kantona.

Razgovarajući o stanju privrede u ZDK i mogućnostima saradnje bosanskohercegovačkih firmi sa firmama iz Evropske unije dogovoreno je da se do kraja marta mjeseca u organizaciji Saveza udruženja /udruga poslodavaca ZDK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede ZDK organizuje prezentacija za privrednike sa područja kantona o mogućnostima saradnje sa firmama iz Austrije i Njemačke.

"Cilj je da se domaćim firmama predstavi način na koji mogu naći potencijalnog partnera i na koji način mogu iskazati svoj interes za određene oblasti  firmama u Austriji i Njemačkoj. Prezentaciju o potencijalu i mogućnostima saradnje sa austrijskim i njemačkim firmama predstavit će Advantage Austrija i  AHK Njemačka, a prezentovat će se i načini saradnje sa Evropskom bankom za razvoj i načinima apliciranja prema sredstvima EBRD u Bosni i Hercegovini", rečeno je na sastanku.

Članovi Upravnog odbora SUUP uputili su prijedlog da Ministarstvo privrede ZDK pokrene inicijativu prema općinama/gradovima u ZDK za upošljavanje po jednog uposlenika u svakoj općini, koji bi predstavljao lokalna udruženja/udruge poslodavaca, a jedan uposlenik bio bi uposlen i za potrebe Saveza udruženja poslodavaca.

(enb)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.