Vlada ZDK opredijelila nova sredstva za poticaje privredi

12 Jul 2017
3536 puta

ZENICA, 11.juna - Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog kantonalnog Ministarstva privrede, razmatrala program utroška budžetskih sredstva na ime poticaja privrednim subjektima. 

U skladu s kantonalnim budžetom Ministarstvo za privredu je planiralo realizaciju niza projekata i za ove projekte su predviđena sredstva u iznosu od 1,380.000 KM.

Dominantne aktivnosti koje će biti finansirane ovim sredstvima su razvijanje poslovno preduzetničke infrastrukture, promocija poduzetništva i poduzetne kulture, sistem poticanja 'start-up' biznisa, poticaji za izvozno orijentirane aktivnosti investicija, podizanje kvaliteta turističke ponude, te sufinasiranje projekta koji su finansirani iz međunarodnih izvora.

"Želim naglasiti da smo u program utroška ponovno uvrstili program refundacije kamata na investicijske kredite. Ovaj program je bio aktivan u 2013.godini i mi smo ga vratili obzirom da postoji veliko interesovanje, a pokazalo se da je ovo dobar program i ponovno je uvršten u program ministarstva privrede. Nadam se da će ovi programi korisnicima poticaja biti dodatni impuls za nova zapošljavanja, razvoj i sveukupni napredak privrede u Zeničko-dobojskom kantonu", kaže ministar za privredu ZDK, Zlatko Jelić.

Nakon donošenja zaključka o usvajanju programa utroška budžetskih sredstava Ministarstvo za privredu ZDK pripremiti će i predložiti kantonalnoj vladi detaljna uputstva o postupku i kriterijima za svaki program pojedinačno, a na ovaj način biće obezbjeđeni uslovi za objavljivanje javnih poziva za korištenje pomenutih sredstva od strane privrednih subjekata u 2017.godini.

ZEDA

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.