Rame uz rame sa evropskim steel – centrima: Euro Metali uveli najnoviji ISO 9001:2015

Doboj Jug, 22. august 2017. – Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug, kompanija kćerka HIFA OIL, uvela je najnoviji ISO 9001:2015 standard za djelatnost “Trgovina proizvodima i poluproizvodima crne metalurgije. Certifikacijskim auditom potvrđeno je da je unutar firme implementirano poslovanje u skladu sa svim normama ISO standard, kao i sistem kvaliteta koji će omogućiti dodatnu konkurentsku prednost za ovu kompaniju. Nakon kupovine slovenske firme Mersteel d.o.o. Sarajevo koja posluje u Bosni i Hercegovini, uvođenjem najnovijeg ISO standarda Euro – Metali su potvrdili svoju lidersku poziciju na domaćem tržištu sa perspektivom snažnijeg nastupa u regiji Jugoistočne Evrope.

«Certifikaciju je obavila renomirana njemačka certifikacijska kuća TÜV SÜD Management Service GmbH sa sjedištem u Münchenu. Na ovaj način šaljemo poruku svim našim postojećim i potencijalnim poslovnim partnerima da smo pouzdana kompanija, na koju se mogu bezrezervno osloniti u segmentu nabavke konstrukcijskih čelika«, izjavio je Jasmin Subašić direktor Euro – Metala.

Kompanija je lider na tržištu BiH u prodaji konstrukcijskih čelika u šta spadaju cijevi, limovi, nosači, puni čelik, profili, itd. Akvizicijom slovenskog Mersteela Euro– Metali su dobili najkvalitetnije opremljen objekat na području Jugoistočne Evrope kada je u pitanju ova branša. Ukupna površina skladišta je 7000 m2, a njegov najveći dio je robotizovan i automatizovan, te predstavlja posljednju riječ tehnologije, čime je ova komapanija ušla u jedan viši nivo poslovanja, koji im omogućava da budu "rame uz rame" sa renomiranim evropskim steel - centrima.

HIFA OIL, vlasnik kompanije Euro – Metali, lider je u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona. HIFA OIL Grupaciju čine EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemački LB.Profile.

 

mcm.ba

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.