ODRŽAN PRVI HACKATHON U TEŠNJU

04 Dec 2019
2135 puta

U utorak, 03.12.2019.godine u Tešnju je počelo održavanje prvog hackathona pod sloganom „Zablistaj s novom idejom, hakiraj budućnost Tešnja“ koji je organizovala Agencija za razvoj općine Tešanj.

Kroz prvi hackaton koji organizujemo u Tešnju želimo povezati obrazovni sistem sa privredom kroz uključivanje učenika srednjih škola u rješavanje izazova s kojim se susreće privreda.
Hackathon je okupio učenike srednjih škola u Tešnju i mentora, a zajedno su se suočili se sa izazovima firmi Mann+Hummel BA, Saračević doo, JP Rad i Igraj, uči, rasti doo.
Učenici zajedno sa mentorima rade na izazovima :
• Kako bolje povezati industriju i obrazovanje?
• Kako najbolje riješiti problem odlaganje i preuzimanje komunalnog otpada u užoj jezgri grada?
• Kako osmisliti edukativne igre za djecu budućnosti?
Prvi dan je prošao u pozitivnoj i radnoj atmosferi uz veliku motivaciju i posvećenost svih učesnika postavljenim zadacima.
Drugi dan hackathona učenici će predstaviti svoja rješenja, te nakon ocjene stručne komisije, timovima sa najboljim rješenjima će biti dodjeljene i prigodne nagrade.

Hackathon je dio projekta "Unaprijeđenja konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno-razvojnih usluga" koji implementira Agencija za razvoj općine Tešanj uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.