Promet trgovine na malo ostvario rast od 4,7 posto

30 Mar 2021
991 puta

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u februaru, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je rast od 4,7 posto u odnosu na januar, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 2,2 posto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, a u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, rast prometa iznosio je 1,4 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u februaru veći je za 3,8 posto u odnosu na januar.

U trgovini neprehrambenim proizvodima rast prometa iznosio je 1,8 posto, a u trgovini prehrambenim proizvodima rast prometa iznosio je 1,4 posto.

U februaru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od pet odsto.

Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 1,8 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima zabilježio pad od četiri posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u drugom mjesecu manji je za 0,5 posto u odnosu na februar lani.

U februaru, u odnosu na isti mjesec lani, promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 3,3 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima ostvario rast od 2,6 posto.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.