Izvjesna ulaganja Azerbejdžana u postrojenja u okolini Doboja Istaknuto

Ambasador Azerbejdžana za BiH Eldar Humbat Oglu Hasanov informisao je danas predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o skorom investiranju značajnog azerbejdžanskog prehrambenog proizvođača u proizvodna postrojenja u okolini Doboja.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da su Izetbegović i Hasanov na sastanku u Sarajevu razgovarali o ekonomskim i političkim odnosima dvije prijateljske zemlje.

Ambasador Hasanov posebno je zahvalio Izetbegoviću za podršku realizaciji projekta u okolini Doboja, te naglasio da je ta podrška bila od ključnog značaja.

On je dodao da će koristi od ovog respektabilnog ulaganja od nekoliko desetina miliona evra imati radnici i poljoprivredni proizvođači pripadnici svih zajednica koje žive na tom području.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Izetbegović zahvalio je na nizu konkretnih vidova podrške Azerbejdžana.

On je izrazio zadovoljstvo zbog sve izvjesnijeg azerbejdžanskog ulaganja u okolini Doboja, te istakao da će to, kako je naveo, biti dodatna prilika za razvoj ukupne poljoprivredne proizvodnje u toj regiji.

Izetbegović je ponovo potvrdio opredijeljenost za nastavak uspješne saradnje BiH i Azerbejdžana, te izrazio nadu u skori dolazak azerbejdžanskog predsjednika Ilhama Alijeva u uzvratnu, zvaničnu posjetu BiH.

 (Srna)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.