PRIJEM KOD NAČELNIKA I DODJELA ZAHVALNICA NAJUSPJEŠNIJIM PRIVREDNICIMA TEŠNJA Istaknuto

30 Jul 2014
3309 puta

Povodom proglašenja 100 najuspješnijih firmi u BiH za 2013. godinu Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić upriličio prijem i dodijelio zahvalnice najuspješnijim firmama sa općine Tešanj.

 Tešanj/30. 07. 2014./   U bajramskom ozračju načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, sa saradnicima, je upriličio prijem i dodjelio zahvalnica najuspješnijim firmama sa općine Tešanj, i firmama koje su van općine u kojima tešanjski privrednici imaju veliki udio u vlasništvu i upravljanju, koje su bile prepoznatljive i veoma uspješne u poslovanju u 2013. godini, po ocjeni "Poslovnih novina".
   U kratkom obraćanju prisutnim zvanicama, medju kojima su uz privrednike bili i predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života sa općine, Načelnik Huskić  je upoznao prisutne sa aktivnostima Općine Tešanj u proteklom periodu, trenutnim aktivnostima i budućim projektima sa posebnim akcentom na ono što poduzima Općina kako bi se nastavio kontinuitet pravljenja što boljeg ambijenta za dalji razvoj privrede na općine Tešanj i u BiH.
   U svom obraćanju Načelnik Suad Huskić je, izmedju ostalog naglasio i ovo:
   "Tešanjski kontinuirani privredni razvoj bilježi uspjehe ne samo na prostorima ove općine, nego i mnogo šire u BiH i van nje, što je svakako doprinijelo da sinergija politike koju vodimo na Općini sa inventivnim i sposobnim privrednicima polučuje rezulate sa kojima se malo koja sredina u Bosni i Hercegovini može pohvaliti. To je, svakako, doprinijelo da privreda Tešnja medju 100 najuspješnijih firmi u BiH, po ocjeni "Poslovnih novina", u raznim privrednim oblastima ima  22. firme, a da općina Tešanj, po ocjeni "FDI magazine" (Finacial Times Group), bude svrstana u "TOP 10" njaprivlačnijih općina za ulaganje na regionu za 2014/2015. godinu.
   Medju firmama koje su dobile zahvalnice su: HIFA OIL, AS, BELIF, POBJEDA, MAN+HUMEL BA, VISPAK, ZUPČANIK, BME, ARTISAN, PREVENT FAD, EURO COMMERCE, CONITA, FORTITUDO, SOCKSMAKER3, KOŽA-KOMERC, MADI, HIFA PETROL, EKOservis, KOTEKS, KOALA PAINTINGS, KANTIĆ TOURISTIK, HIFA, MEDENA COMMERCE i EURO TRANS.

   Piše: Fahrudin Hrvić, Antena-radio (foto. Antena-radio)

{igallery id=7711|cid=70|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.