Potpisani ugovori između FBiH, kupaca i I.P. Krivaja u stečaju Istaknuto

Ortačka grupa koju čine tri biznisnema iz Žepča i jedan iz Zavidovića potpisali su danas ugovore o regulisanju statusa i uvezivanju staža, zaposlenika IP Krivaja u stečaju, i ugovor o kupovini pokretne imovine i nekretnina preduzeća.

U ime F BiH ugovor je potpisao premijer Nermin Nikšić, dok je u ime radnika isti potpisao predsjednik sindikada Ferid Balić a kao kupci potpisali su ga: Kasim Badnjar vlasnik Prograd d.o.o Žepče, Vinko Marić vlasnik preduzeća Marić d.o.o. Žepče, Dragan Brkić vlasnik firme Marko Drvo d.o.o Žepče te preuzeće iz Zavidovića Fedis d.o.o Zavidovići u ime kojeg je ugovor potpisao vlasnik Muhamed Šibonjić.

Nakon potpisivanja ovog ugovora potpisan je i ugovor o prodaji pokretne i nepokretne imovine IP Krivaje u stečaju a u ime preduzeća ugovor je potpisao stečajni upravnik Hamdija Muratović a s druge strane su bili predstavnici kupaca.

Nakon potpisivanja ugovora medijima su se obratili premijer vlade Federacije, stečajni upravnik, kao i predstavnici kupaca i sindikata a svi su iznjeli konstatacije da će svi uposenici Krivaje cc. 1050 ostati da rade, te da će u narednoj godini uposliti još radnika u ovom kombinatu, a premijer Nikšić je istakao da je vlada na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o preuzimanju obaveza za radnike te će za iste biti uplaćene obaveze kada steknu pravo za penziju.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.