FERK: Dvije firme sa područja Tešnja podnijele zahtjev za dozvolu za proizvodnju i opskrbu električnom energijom

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK danas je održala 12. redovnu sjednicu na kojoj je usvojen Nacrt dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II reda čiji je podnositelj EURO - POWER d.o.o. Tešanj povodom čega je odlučeno da će se u prostorijama FERK-a 15. srpnja u 13 sati o predmetnoj dozvoli održati opća rasprava.

Usvojen je i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije, čiji je podnosilac ENERGOSOL d.o.o. Stolac, o čemu će se održati opća rasprava, također 15. srpnja u 12 sati, u prostorijama FERK-a. 
Tekst nacrta ovih dozvola može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a www.ferk.ba.

FERK je usvojio i dva obavještenja za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva. Riječ je o Zahtjevu za izmjenu i dopunu dozvole za rad za proizvodnju električne energije  EBH d.o.o. Sarajevo i Zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije COMEX d.o.o. Tešanj. 

Pisani komentari i zahtjevi za sticanje statusa umješača podnose se do 14. srpnja, do 12 sati, na adresu FERK-a, a pisani komentari mogu se dostaviti i faksom ili na elektronsku adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Na kraju, doneseno je Rješenje po žalbi kupca na rješenje koje je izdalo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica „Elektrodistribucija“ Sarajevo.

 (Fena) iš

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.