Tešanj i Žepče ispunili kriterije za dobivanje BFC certifikata

21 Jan 2016
1778 puta

Općine Tešanj i Žepče na samom su kraju 2015. godine uspješno zaključile proces certifikacije i postale općine nositeljice certifikata s povoljnim poslovnim okruženjem.

Kako je priopćeno iz Razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH), nositelja ovog projekta, program certifikacije općina i gradova s povoljnim poslovnim okruženjem, koji se od 2013. godine provodi u Federaciji BiH, instrument je koji omogućava ocjenu kvalitete lokalnih zajednica u pogledu investicijskih potencijala, infrastrukture, usluga i informacija koje nude potencijalnim investitorima i postojećem gospodarstvu.

 Na putu do BFC certifikata općine trebaju ispuniti 12 kriterija i više od 80 potkriterija koji podrazumijevaju unapređenje procedura, jačanje transparentnosti, smanjivanje birokracije i pribavljanje svih dokumenata i podataka neophodnih gospodarstvenicima i potencijalnim ulagačima u planiranju poslovanja i donošenju investicijskih odluka.

 Proces evaluacije općine ili grada traje oko godinu dana i predviđeno je recertificiranje svake dvije godine.

 Interes jedinica lokalne samouprave za ulazak u ovaj proces značajan je, i u tom smislu BFC Mreža Federacije BiH za povoljno poslovno okruženje nastavlja raditi s općinama i gradovima na ispunjavanju uvjeta za certifikaciju.

 Trenutno na području Federacije BiH tri općine posjeduju BFC certifikat (Sanski Most, Tešanj, Žepče), a uskoro se očekuje potpisivanje ugovora i službeni ulazak nekoliko novih općina i gradova u proces certifikacije, priopćeno je iz REDAH-a.

(FENA) G.P.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.