Apel za pomoć Mini Fetić

”Ja svoju Minu moram spasiti!”

Mina Fetić (61) iz naselja Misurići, teški je srčani bolesnik i jedini spas za nju je operacija u tuzlanskom Centru za srce. Porodica što prije mora obezbijediti potrebnih 23.000 maraka, jer za nju je svaki dan dragocjen.

Mina i njen suprug Bahrudin žive izuzetno teško. “Živimo od moje invalidnine od 37 maraka, a pet putra sam ranjavan. Imao sam invalidnost 60%, a sada su mi skinuli na 20%. Zovne me neko i da nešto uradim, usječem ili ispilam drva. Penzije nema, jer nemam uslove. Da ja ima penziju, digao bih kredit, samo da spasim moju Minu. Obradjujem zemlju da imam krompira, luka, sijem pšenicu. Borim se, samo da ne prosijačim”, kaže Bahrudin.

Prema dokumentaciji Centra za srce Tuzla, operativni zahvat, odnosno implantacija kardioveter defibrilatora košta blizu 30 hiljada maraka, a Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK odobrio je 3.000 KM, uz obećanje za dodatnih 4.000 maraka. Iz godine u godinu Minino zdravlje je sve narušenije.

“Najteže mi pada sekiracija, tada padam u komu. Sve izbjegavam da se sekiram jer eto odmah hitne. Dok sam mogla, radila sam zajedno s njim. Kopala sam kanale, kosila tuđe njive, svašta smo radili samo da preživimo, ali više ne mogu. Doktor mi je rekao da što prije skupimo pare, jer mi inače života nema“, priča Mina kroz suze, a njen suprug dodaje.

“Mislio sam slati zahtjev za pomoć Federalnom ministarstvu za boračka pitanja i ministru Zukanu Helezu, da ga pitam hoće li mi pomoći, da znam zašto sam se borio i bio ranjavan pet puta”.

Bahrudin kaže da mu nije bilo nimalo lahko odlučiti se I obratititi dobrim ljudima jer za sve u životu naučio se boriti vlastitim rukama. “Ako ovo ne uspije uzeću njenu dokumentaciju I odobrenje za kretanje, pa po cijeloj BiH, od vrata do vrata skupljati pomoć, nema mi druge, ja svoju Minu moram spasiti”.

Svi dobri ljudi svoje priloge mogu uplatiti na otvoreni račun.

IK BANKA 134 – 010 – 0000000120
broj računa: 06 – 001 – 0004794.0


(N.B./maglaj.net)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.