Firma"SIMM-BAU" obezbijedila Merhametovoj kuhinji u Maglaju brašno za cijelu 2018. godinu

15 Feb 2018
5756 puta

Mirza Mujkanović, uspješni Bosanac koji živi u gradu Gelzekirchen u Njemačkoj, primjer je koji potvrđuju da naša dijaspora ne zaboravlja svoju domovinu. Ovaj Maglajlija nije zaboravio svoj rodni grad, ni svoje sugrađane kojima je potrebna pomoć. Tako je njegova firma „SIMM-BAU“ Narodnoj kuhinji Regionalnog odbora „Merhameta“ u Maglaju donirala brašno za cijelu 2018. godinu.

Time je, prema riječima direktorice Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanele Omerović, Mirza Mujkanović umnogome pomogao rad „Merhametove“ Narodne kuhinje i njene korisnike, socijalno ugrožene građane Maglaja.

Zanimljiva je životna storija Mirze Mujkanovića. Tokom agresije na BiH, sa nepunih 17 godina se dobrovoljno prijavio u redove Armije BiH, kao tada najmlađi borac. Odmah, s početkom agresije na Maglaj, prijavio se u dobrovoljce i učestvovao u najtežim btikama. Nakon godinu ratovanja, završio je u Maglajske DIV-ove gdje je, nakon tri-četiri mjesece, teže ranjen u glavu, koljeno i masno tkivo. Transportovan je u Zenicu, gdje je bio u komi nekoliko dana. Nakon prilično uspješne operacije, morao je nastaviti liječenje van zemlje.

- Nudili su mi Norvešku, Dansku, Švedsku i Njemačku, ali ja sam se odlučio da odem na liječenje u Hrvatsku, kako bih bio što bliže povratku u Bosnu i kako bih se što prije ponovo priključio u odbranu Maglaja. Međutim, to mi se nije ostvarilo jer je tog dana kada sam otišao iz Bosne u Rijeku započeo rat Hrvata protiv Muslimana, tako da se ja nisam mogao više vratiti u Bosnu i, kao ranjeni pripadnik Armije BiH, morao sam što prije napustiti Hrvatsku. Nakon toga, odlučio sam da svoje liječenje nastavim u Hrvatskoj - priča nam Mirza.

(merhamet.ba)

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.