Donacija pčelarima u Željeznom Polju Istaknuto

29.09.2014.godine je u Željeznom Polju Turska agencija za koordinaciju i saradnju TIKA, dodjelila pomoć članovima udruženja pčelara „ANA ARI-Matica" koji su obuhvaćeni dvogodišnjim projektom koji je realizovan od strane ove agencije u periodu 2012 i 2013 godine.

Tom prilikom TIKA je uložila 550.000,00.eura, u razvoj pčelarstva u ovom kraju. Sve je bilo krenulo odlično, ali posljedice majskih poplava i klizišta nisu zaobišle ni pčelarstvo. Posljedice su najčešće, slabljenje i gubljenje pčelinjih zajednica.
TIKA nas nije zaboravila, danas je pčelarima u Ž.Polju dodijelila ukupno, 11.700,kg šećera, 2.600,kg pogača i potrebnu količinu lijekova za tretiranje protiv varoe.
Uvijek ćemo se u okviru naših mogućnosti odazvati vašem pozivu, i zbog toga smo i danas a bit ćemo i sutra uz vas uz Božiju pomoć, riječi su zamjenika direktora TIKA-e za BiH gospodina Omera. Takođe i gosp. Abduladir Mollaoglu ekspert pčelarstva koi je u okviru projekta bio dvije godine u Ž.Polju, i ponovo sada dvadeset dana poslan od strane TIKA-e, ističe, ljudi u ovom kraju su čestiti, trude se da žive od vlastitog rada i zaslužuju svaku podršku.
Zahvaljujemo Republici Turskoj i njenom narodu, koi svaki dan sve više, pokazuje svoj prijateljski odnos prema nama, a posebno sada kroz velike izraze solidarnosti. Zahvalni smo svima na planeti,koi su na bilo kakav način izrazili dozu solidarnosti sa nama, to nikada nećemo zaboraviti, poruka je iz Željeznog Polja.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.