Kad postaneš meta

25 Jun 2015
2395 puta

Budala ima više vrsta, no najgori su oni agresivni. Njima ništa nije važno, ni to što te ne poznaju, ni to što je tvoj životni svemir miljama udaljen od njihovog. Njima okidač može biti bilo što. I može se dogoditi bilo kad.

Okidač u mom slučaju za jednu budalu koja me proganja i prijeti je bio intervju sa Nikolom Karabatićem. Sjajnim sportistom, najboljim rukometašem svijeta, prijateljem BIH. Prvu prijeteću poruku Asim Tabaković poslao mi je početkom aprila. Napisao da mi zamjera što se zbližavam sa Srbima i Nikolom, te da bi me mogao zbog toga "stići metak" iz nekog auta.
Jutros otvaram FB i vidim opet poruka od istog pošiljaoca. Sada mi ruka počinje drhtati čim sam vidjela ime i prezime. Dišem ubrzano i čitam. Ovog puta je to roman. Neka halucinacija u kojoj sam ja opet meta. Jutros je prijetnja konkretnija, kaže da me traži i da će me naći kako bi mi...ostalo nije za javnost. Nije za uši moje djece.
Opet zovem supruga, plačem, on zove policiju, odlazi sada on umjesto mene jer više nisam sposobna da sjedim u Federalnoj upravi policije 3-4 sata.
Nakon tog suočavanja sa našim policijskim i pravnim sistemom, potpuno odgovorno sada tvrdim- ja sam meta! Meta za budalu kojoj sam fikcija i koja mi prijeti da će me naći ovdje i ubiti! Postala sam meta zahvaljujjući Tužiteljstvu Kantona Sarajevo i tužiteljici koja u slobodno vrijeme piše poeziju, pa valjda nema vremena da odgovori na brojne urgencije FUP da konačno pokrene istragu, kontaktira FB, uzme IP adresu od osobe koja mi prijeti i da uputi zahtjev Francuzima da konačno uhapse Asima Tabakovića.
Dakle, tužiteljica ADVIJA BALTA HOJDO tri mjeseca predmet rješava lagano jer valjda ima vremena koliko god želi a prijetnja smrću je potpuno nešto što nju ne tangira.
U medjuvremenu moja porodica i ja živimo pod pritiskom, a danas nakon ove nove prijetnje ne mogu ni opisati kako mi izgleda dan.
Mnogo toga sam mogla pretpostaviti da će mi se dogoditi u životu kao novinaru, ali da ću postati meta zahvaljujući nečijem neradu i da će neki tužitelj dozvoliti da budem meta za odstrel, to nisam.
Hvala FUP-u na svemu što čini, hvala inspektorima, hvala i Dunji Mijatović i OSCE-u, hvala svim prijateljima. I da, veliko HVALA tužiteljici ADVIJI BALTA HOJDO na svesrdnom radu dugom tri mjeseca u kojem je eksplicite odbila sve Urgencije FUP i nakane da se osoba koja mi prijeti privede.
Hvala tužiteljice Advija BALTA HOJDO što ste me označili kao metu!...

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uređivačku politiku ANTENA RADIJA.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.