DUGOTRAJNA JE LJUBAV IZMEĐU FK SARAJEVO I FK BORAC SA JELAHA Istaknuto

Malo Jelašana zna da je FK "Sarajevo" pomagalo FK "Borac" iz Jelaha i davne 1958. godine.

Mehmed Kantić, legendarni nogometaš FK "Borac" sa Jelaha i gotovo neprekidno član UO ovog sportskog kolektiva uvijek ima novu priču za koju malo ko zna na Jelahu. Tako je i ovog puta bilo dok nas posjetio u Redakciji Antena - radija.

Meša nam priča:

- Bilo je to 1958. godine ili 1959. Nisam stoposto siguran. Tamo na sadašnjem "Trgu branilaca" na Jelahu, gdje je Slastičarna Europa, bila je ambulanta. Jeste, tu je bila ambulanta. Ja sam imao manje od 10 godina tada, ali se sjećam k'o sad da su nas zovnuli Hamid Kantić(bio doživotni blagajnik) i Smajo Travančić, jer trebamo nešto istovariti, a mi smo to prihvatali bespogovorno u to vrijeme. Kada smo istovarali kartonske kutije u kojima je bilo nešto upakovano jedna od njih je puklai iz nje su ispale kopačke, one kopačke sa klinovima odozdo.

Uh, to je nama bilo kao da smo vidjeli nešto što je najvrijednije na svijetu. U tim kutijama su bili i dresovi, a i oni kostobrani kruti što kada ih staviš prije puca noga onome ko te udari nego oni.

Tada smo saznali da je FK "Sarajevo" poslao pomoć FK "Borac" u dresovima, kopačkama, kostobranima i drugoj sportskoj opremi."

"Eto, da znate i to..." reče nam Meša i pri odlasku po običaju se okrenu i reče nam i ovu, a to kaže ili smo na kahvi ili bilo gdje da nas sretne: " I de ba stavite koju narodnu na onoj vašoj haber kutiji, na radiju."...

 mesa 02

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.