"Američki varalice" i "Gravitacija" najviše nominacija za Oskara

Filmovi "Američki varalice" Davida O. Russela i "Gravitacija" Alfonsa Cuarona u utrku za Oscara kreću s deset nominacija, pretekavši tako za jednu nominaciju film Stevea McQueena "12 godina ropstva" koji je nominiran u devet kategorija.

Sa šest nominacija slijede "Kapetan Phillips", "Dobri dileri iz Dallasa" i "Nebraska", a po pet nominacija dobili su "Ona" i "Vuk s Wall Streeta".
Osim "Američkih varalica" i "Gravitacije" u kategoriji najboljega filma još su "12 godina ropstva", "Kapetan Phillips", "Dobri dileri iz Dallasa", "Ona", "Nebraska", "Philomena" i "Vuk s Wall Streeta".

Za glavnu mušku ulogu nominirani su Christian Bale ("Američki varalice"), Bruce Dern ("Nebraska"), Leonardo DiCaprio ("Vuk s Wall Streeta"), Chiwetel Ejiofor ("12 godina ropstva") i Matthew McConaughey (Dobri dileri iz Dallasa).

U kategoriji za glavnu žensku ulogu nominirane Amy Adams ("Američki varalice"), Sandra Bullock ("Gravitacija"), Cate Blanchett ("Jasmine French"), Judi Dench ("Philomena") i Meryl Streep ("Kolovoz u okrugu Osage"), kojoj je to sedamnaesta nominacija.

Za najbolju mušku sporednu ulogu nominirani su Barkhad Abdi ("Kapetan Phillips"), Bradley Cooper ("Američki varalice"), Michael Fassbender ("12 godina ropstva"), Jonah Hill ("Vuk s Wall Streeta") i Jared Leto ("Dobri dileri iz Dallasa"), dok će se u kategoriji ženske sporedne uloge za Oscara natjecati Sally Hawkins ("Jasmine French"), Jennifer Lawrence ("Američki varalice"), Lupita Nyong'o ("12 godina ropstva"), Julia Roberts ("Kolovoz u okrugu Osage") i June Squibb ("Nebraska").

Osim Cuarona i O'Russela u kategoriji najboljeg redatelja Oscaru se mogu nadati Alexander Payne ("Nebraska"), Steve McQueen ("12 godina ropstva") i Martin Scorsese ("Vuk s Wall Streeta").

Pjesma "Ordinary Love" irske rock skupine U2 napisana za film "Mandela: dug put do slobode" nominirana je u kategoriji najbolje originalne pjesme, uz "Alone Yet Not Alone" Brucea Broughtona i Dennisa Spiegela ("Alone Yet Not Alone"), "Happy" Pharrella Williamsa ("Gru na supertajnom zadatku"), "Let it Go" Kristen Anderson-Lopez i Roberta Lopeza ("Snježno kraljevstvo") i "The Moon Song" Karen O i Spikea Jonzea ("Ona").

Za najbolji film na stranom jeziku nominirani su belgijski "The Broken Cirkle Breakdown", talijanski "La grande bellezza", danski "Lov", kambodžanski "The Missing Picture" i palestinski "Omar". 

Dobitnici Oscara bit će poznati na dodjeli u Hollywoodu 2. ožujka.

 (Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.