"SAN O SLOBODI" sutra u Tešnju

08 Sep 2021
1690 puta

Nakon uspješnog gostovanja u Banja Luci Mostarski teatar mladih sutra, u četvrtak, 9. septembra, putuje u Tešanj, gdje će u okviru obilježavanja dana oslobođenja Tešnja u Drugom svjetskom ratu odigrati predstavu "SAN O SLOBODI": Predstava se igra u Centru za kulturu i obrazovanje sa početkom u 17,00 sati.

Radi se o predstavi nastaloj na bazi pisama antifašista, koja su iz logora i tamnica smrti tokom Drugog svjetskog rata pisali svojim porodicama. Bolno je to svjedočanstvo o žrtvovanju za slobodu, o ljubavi, patnji, ali prije svega o neizmjernom moralu i odanosti ideji slobode. Istovremeno predstava propituje odnos današnjih mladih generacija prema antifašističkom naslijeđu, ali i otvara pitanja spremnosti za borbe i  ideale slobode danas. Predstava je autorski projekat Seada Đulića, a u njoj igraju Sara Kljajić, Ali Kamer Aksoy, Haris Habibija, Dino Gluhović i Haris Pašić. Ovo će biti 27. izvedba ove predstave.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.