Sve spremno za otvaranje 20. SFF

Sve pripreme za ovogodišnji 20. Sarajevo Film Festival (SFF) koje su trajale godinu i više uspješno su završene, ekipa je na svojim pozicijama i lokacijama, te smo logistički već spremni za otvaranje Festivala - istaknuo je za Agenciju Fena direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

On ističe da je u toku već i prodaja karata, dok je interes u okviru očekivanog. Podvlači da su već sada gotovo isti rezultati koje je u tom segmentu SFF imao i  prethodne godine, zabilježene kao jedne od rekordnih godina kada je riječ o broju prodatih karata.
- Želimo pozvati sve građane i goste Sarajeva da dođu u što većem broju u kina i da uživaju u filmovima, a nakon toga grad nudi bezbroj drugih Govoreći o 20. rođendanu Festivala, Purivatra smatra da se SFF u potpunosti vraća i potcrtava prvobitne ciljeve, a prvenstveno jačanje bh. kinematografije i veze između regiona u Takmičarskom programu.
- Mislim da će ova 20. godina za SFF umnogome značiti iskorak ka drugim kontinentima. Naša saradnja s Bliskim istokom kroz Doha Film institut, zatim s Meksikom kroz njihov Institut za kinematografiju, te s Indijom, Libanonom i svjevernom Afrikom, otvara neke nove mogućnosti partnerstva i koprodukcija. Mislim da polako kao Festival krećemo u novu fazu u kojoj želimo da imamo regiju što čvršće uvezanu sa ostatkom svijeta - zaključio je Purivatra.

(Fena) jc

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.