Tešnjaci nisu zaboravili svog Omera Pobrića

Tekst: Halid Fejzić

Po treći put tešanjski „Omladinski ansambl“ organizovao je koncert posvećen je jednom od najutentičnijem tumaču i najžešćem zaštitniku sevdalinke rahmetli Omeru Pobriću, osnivaču „Instituta sevdaha“.

U veličanstvenoj atmosferi u prepunoj velikoj sali tešanjskog „Centra za kulturu i obrazovanje“ Tešnjacima su se vrhunskom interpretacijom predstavili sevdalije, Nusreta Kobić, Esed Kovačević, Hasiba Agić, Džavid Pamuković, Andrija Števanić, Muhamed Mujkanović, Ivan Grubešić, Meho Fazlić, Nadina Hadžiselimović, Amna Aganović, hor Omladinskog ansambla Tešanj i orekstar Damira Galijaševića uz kojeg su izvođače pratili, Nedim Merzić, Emir Džombić, Ismet Pašalić, Enver Vejzović i Enis Elezović. Veče sjećanja na Omera Pobrića otvorila je 13-godišnja Nadina Hadžiselimović, inače unuku od rahmetli Omerovog brata Rušte a koncert poslije dva sata svirke i sevdisanja okončali su svi učesnici sa „Bosna je duša svijeta“. Voditeljsku ulogu odličnu je odradio Enver Šadinlija a prisutnima obratili su se incijator koncerta Damir Galijašević, presjedavajući OV-a Tešanj Fuad Šišić i sestra rahmeli Omera Pobrića, Havica Hećo. U jednom momentu na sceni svog djeda Mehu Fazlića na harmonici pratila je mlađana unuka Dženeta. Veče sjećanja na Omera Pobrića održano je u okviru manifestacije „Dani grada Tešnja“.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.