U ZENICI PRVI DJEČIJI FILM FESTIVAL

10 Nov 2014
3107 puta
U ZENICI PRVI DJEČIJI FILM FESTIVAL FOTO: zenit.ba

Prvim prijepodnevnim projekcijama filma "Pčelica Maja", u Zenici je počeo prvi "Dječiji Film Festival" na kojem će se, u organizaciji "Family Centra Ekran", do 16. novembra kroz 82 projekcije prikazati 15 filmova iz Francuske, Brazila, Kanade, Danske, Njemačke, Norveške, Belgije, Češke, Velike Britanije, Holandije i Sjedinjenih Američkih Država.

Prvi "Dječiji Film Festival" bit će realiziran kao revija najboljih ostvarenja sedme umjetnosti za djecu, a osim kino projekcija realizirati će se i 85 pratećih radionica za djecu, i trenutno je jedini događaj ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Organizatori imaju u planu da DFF animira više od 10.000 posjetilaca, jer su u svom prvom izdanju pripremili najbolje igrane, animirane i dokumentarne filmove za dječije i porodične produkcije.

Među ostvarenjima, koja će biti prikazivana, su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svjetskih festivala, dokumentarci o životu životinja, nježne priče o prijateljstvima i uzbudljive misterije.

(Fena)laš

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.