Primjeri dobre prakse u osnovnom obrazovanju

Fond otvoreno društvo Bosne i Hercegovine otvorio je konkurs za osnovne škole s ciljem promoviranja i predstavljanja primjera školske prakse kojima se na inovativan način unapređuje kvalitet osnovnog obrazovanja u BiH. 


Škole mogu kandidirati projekte koji promoviraju pluralizam i društvenu pravdu, podstiču kreativnost, kritičko mišljenje i istraživanje kod djece, afirmiraju i koriste različite nastavne procese i sredstva, demonstriraju efikasno uključivanje roditelja u nastavni proces i donošenje odluka u školi, uklanjaju prepreke koje bilo kojoj grupi učenika onemogućavaju da postignu puni obrazovni potencijal te podstiču saradnju između lokalnih zajednica i škola te podstiču učenike da razvijaju kompetencije i životne vještine potrebne za nastavak školovanja, građansko i društveno djelovanje. 

Poziv za podnošenje projekata otvoren je do 15. marta 2015. godine, nakon toga, stručna komisija će odabrati deset najboljih primjera koji će biti predstavljeni javnosti, a Fond će im uručiti grantove u iznosu od 13.400 američkih dolara. 

Obrasci za prijavu su na web stranici Fonda, saopćili su iz ovog fonda. 

(Fena)laš

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.