ZAVRŠEN KONKURS PLANJAXOVO PERO 2014.

10 Feb 2015
3594 puta

Na konkursu za najbolju priču za djecu i mlade koji je raspisala Knjižarska kuća Planjax Komerc sa ciljem popularizacije i afrimacije književnog stvaralaštva, prijavilo se pedeset sedam domaćih autora.

U prvom selektivnom krugu ostalo ih je dvadeset sedam, od kojih će se štampati knjiga Snovi od stakla i iz kojih je odabrano deset najzanimljivijih, od kojih selektor Planjaxovog Pera 2014. Mehmed Đedović, treba da izabere tri koje će biti nagrađene.

-Bit će zaista teško odabrati najbolje od najboljih. U konkurenciji su priče: Lidije Pavlović-Grgić, Saliha Bazdulja, Ismeta Bekrića, Almira Zalihića, Hadžema Hajdarevića, Ranka Pavlovića, Misere Suljić-Sijarić, Zejćira Hasića, Tatjane Andrejević i Mustafe Smajlovića. Konkurencija je zaista velika ali nadam se da ću pravedno presuditi i odabrati tri prvoplasirane koje će biti nagrađene, rekao je Mehmed Đedović

-Inače, zlatno, srebreno i bronzano Planjaxovo pero 2014. uručit će se sretnim dobitnicima na Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu, koji će se održati krajem aprila ove godine kada će biti promovisana i knjiga Snovi od stakla u kojoj je zastupljeno dvadeset i sedam najboljih priča za djecu i omladinu, a do tada će svi autori koji su učestvovali na konkursu na svoju adresu dobiti po tri primjerka knjige u znak zahvalnosti za saradnju, istakao je mr. Bajruzin Hajro Planjac, „krivac“ za ovaj konkurs i predsjednik Uprave Planjax group.

Konkurs za najbolju priču za djecu i omladinu Planjaxovo pero 2015. već je otvoren i organizatori konkursa očekuju priče za ovu godinu.

(Fena) zi

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.