PLANJAXOVO PERO 2014: Laureati Grgić-Pavlović, Zalihić i Hasić Istaknuto

Na konkurs za najbolju priču za djecu i omladinu koji su raspisale kompanije PLANJAX KOMERC i PLANJAX PRODUKT sa ciljem popuarizacije i afirmacije književnog stvara-laštva, pristiglo je pedeset sedam priča.

Poslije prvog selektivnog kruga, uvaženi književnik iz Kalesije Mehmed Đedović, inače selektor PLANJAXOVOG PERA 2014. odabrao je dvadeset sedam, koje su uvrštene u knjigu SNOVI OD STAKLA, koja ovih dana izlazi iz štamparije PLANJAX PRINT.

Poslije novog iščitavanja, sa dvadeset sedam, došlo se do deset priča, te napokon od deset najboljih izabrane su tri.

Tako su ovogodišnji laureati dobitnik ZLATNOG PLANJAXOVOG PERA 2014.Lidija Grgić-Pavlović za priču Hlado. Dobitnik SREBRENOG PLANJAXOVOG PERA 2014.je Almir Zalihić, a dobitnik BRONZANOG PLANJAXOVOG PERA 2014.je Zejćir Hasić.

-Čini mi se da je bilo koja priča izabrana od prvih deset, ne bih pogriješio. Konkurencija je zaista bila jaka, što me zaista raduje, rekao je Mehmed Meša Đedović, selektor PLANJAXOVOG PERA 2014.

-Mislim da je postignut cilj jer je na konkurs svoje priče poslalo pedeset sedam pisaca iz svih krajeva BiH, rekao je Bajruzin Hajro Planjac, inače „krivac“ za ovaj konkurs i dodao - svima će organizator konkursa poslati po dva primjerka knjige SNOVI OD STAKLA, koju ćemo promovisati trećeg dana Međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu, tokom mjeseca aprila, kada ćemo uručivati nagrade laureatima. Inače, konkurs za 2015.godinu već je otvoren, sa fondom novčanih nagrada u visini od 2000 KM, te pozivamo ovom prilikom sve autore da dostave svoje priče na mail: planjaxgroup@gmail.com, te na adresu PLANJAX KOMERC, Bobare 22, 74264 Jelah-Tešanj. Selektor PLANJAXOVOG PERA 2015.je književnik Mirsad Bećirbašić iz Sarajeva, istakao je na kraju mr. Bajruzin Hajro Planjac, predsjednik Uprave grupacije PLANJAX.

Muamera Planjac

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.