Sahranjen Omar Sharif

Članovi obitelji i prijatelji, umjetnici i obožavatelja odali su u nedjelju na pogrebu u Kairu počast egipatskoj filmskoj legendi  Omaru Sharifu.

Pogreb je održan u džamiji feldmaršala Tantavija u istočnom kairskom predgrađu. Lijes s glumčevim tijelom bio je omotan  egipatskom zastavom i crnkom tkaninom, a tijekom poslijepodneva položen je u grob na groblju Al Sajeda Nafisa u južnom Kairu, prenosi Hina.  

Sharif, najpoznatiji po ulogama u filmovima Lawrence od Arabije i Doktor Živago umro je u petak od srčanog udara u kairskoj bolnici u 83. godini. Patio je i od Alzheimerove bolesti. Svoj filmski debi imao je 1954. u egipatskoj produkciji filma Tha Blazing Sun zajedno s glumicom Faten Hamamom, s kojom se kasnije vjenčao i s kojom je imao sina  Tareka. Razveli su se 1974., a Hamama, jedna od najvećih egipatskih glumica umrla je u siječnju. 

Za ulogu Sherifa Alija u Lawrenceu od  Arabije redatelja Davida Leana 1962. dobio je dva Zlatna globusa i nominaciju za Oscara, a tri godine kasnije za ulogu u Dr. Živagu dobio  je i treći Globus. Glumio u nekoliko egipatskih filmova prije nego što se početkom šezdesetih otisnuo u Hollywood.

(Fena) ib

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.