Izložba slika "Našem gradu"

22 Dec 2015
2690 puta

U petak, 18.12.2015. godine u Eminagica konaku je otvorena  izlozba likovnih radova učenika OŠ „Rešad Kadić“- Krndija.

Izlozbu je priredio Mehmed Dzananovic,nastavnik likovne kulture u navedenoj školi.Prisutne je pozdravio Ernad Prnjavorac,direktor JU Muzej ,a o izlozbi su govorili Berina Merdic,direktorica skole te Miralem Brkic,akademski graficar iz Tesnja.

Direktor Muzeja je naglasio spremnost na saradnju sa svim odgojno-obrazovnim ustanovama našeg područja  te izrazio nadu da je ovo samo početak saradnje sa osnovnim i srednjim školama tešanjske općine.Direktorica Merdić je kazala kako je ponosna na svoje kolege i ,naročito, učenike koji su priredili jednu, stvarno kvalitetnu izložbu. Izuzetno pozitivnom kritikom prisutnima se obratio akademski grafičar iz Tešnja, Miralem Brkić; koji je u svom govoru pozvao i kolege koji se profesionalno bave likovnim stvaralaštvom da dođu i posjete izložbu jer kako reče: “i od najmlađih se ima puno toga naučiti“.

Nastavnik Mehmed Džananović koji je priredio izložbu i izvršio selekciju radova je,u emotivnom obraćanju, zahvalio na podršci menadžmentu OŠ „Rešad Kadić“, Javnoj ustanovi Muzej Tešanj te svima koji su pomodgli da se ovaj događaj realizuje,naročito svojim vrijednim i talentovanim učenicima.

Izlozeno je 40 radova sa razlicitom tematikom te različitim slikarskim tehnikama. Svečanost su upotpunili polaznici muzičke škole svojim prigodnim programom i time dodatno uveličali skup kojem je prisustvovao veliki broj učenika i roditelja, njih oko 60.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.