DOMINO mreža: Kulturno-umjetnička dešavanja od 10. do 14. marta u Jelahu

Članovi_ce i aktivisti_ce Omladinske mreže DOMINO organizuju različite kulturno-edukativne sadržaje koje će realizovati u Jelahu od 10. do 14. marta.


Zahvaljujući podršci OSCE – Misije u BiH i njihovom projektu Super Građanke i Super Građani, grupa mladih aktivista_ica i umjetnika_ica unutar omladinske mreže DOMINO organizuje različite kulturno-edukativne sadržaje sljedeći vikend u Jelahu.
Omladinska mreža DOMINO osnovana je od strane omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih iz nekoliko bh. gradova: Jelah/Tešanj, Srebrenica, Bratunac, Višegrad i Tuzla. Cilj saradnje unutar ove mreže jeste potaknuti mlade da budu pokretači pozitivnih promjena u svojim lokalnim zajednicama. Misija naše mreže je probuditi aktivizam kod mladih, a kroz neformalno obrazovanje, kulturu i umjetnost.
Od 10. do 14. marta Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah ugostit će oko 20 mladih ljudi iz pomenutih gradova, a koji će zajednički raditi na jačanju kapaciteta mreže i realizovanju različitih događaja.
Pored radionica zatvorenog karaktera, 11. marta (petak) bit će održane kreativne radionice teatra, poezije i crtanja za djecu u O.Š. „1. mart“ Jelah, kao i muzičke radionice za korisnike_ce Dnevnog boravka za djecu i omladinu s posebnim potrebama u Tešnju.
12. marta (subota) u Hotelu AA od 10 h održat će se predavanje na temu „Storytelling“ (pričanje priče), a u 12 h bit će održan i okrugli sto na temu „Feminizmi / kroz historiju i zašto su nam potrebni danas“.
U subotu možete prisustvovati i čitanju autorske poezije mladih pjesnikinja i pjesnika iz pomenutih gradova. Ista večer rezervisana je i za svirke bendova S.F.O.R. i CRAWER, u saradnji sa Underground and Alternative rock scene „Usora Valley“. Sve ovo možete pratiti u Internet Caffe Clubu u Jelahu s početkom u 20 h.
Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže ovim dešavanjima i zajedno sa nama učestvuju u kreiranju pozitivnih promjena u našoj lokalnoj zajednici.

https://www.facebook.com/events/1708939946040913/

https://www.facebook.com/events/576847015800335/

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.