Maglaj: Požar na kući Vahida Mejrića iz Tujnice, izgorio i novac za Emelinovo liječenje

07 Dec 2016
5955 puta

U ponedjeljak 6.12.2016. oko ponoći u mjestu Tujnica, općina Maglaj, došlo je do požara na kući porodice Mejrić.

Uzrok požara nije poznat, a provrijeđenih lica nije bilo. Četveročlana porodica Mejrić, Vahid, njegova supruga Almedina, sin Emelin i sestra Mirela iz Tujnice ostali su bez krova nad glavom usljed požara koji je u kasnim satima odnio apsolutno sve. Ostalo im je samo ono što su imali na sebi.

Pri tome, dječak Emelin je bolestan i uskoro treba na operaciju. Novac koji su danima odvajali za njegovo ozdravljenje je također izgorio.

HO " Merhamet" MDD Regionalni odbor Maglaj nakon saznanja o nesretnom slučaju - požar koji je zadesio porodicu Mejrić Vahida u Tujnici, odmah reagovao i posjetio porodicu u privremenom smještaju i uručili interventnu pomoć u namještaju - dvosjed, stolice ,fotelje, madrac, kamin na čvrsto gorivo, deke, jorgane, jastuke, higijenu, obuću.

Također želimo da animiramo privrednike i građane koji žele pomoći porodici da nam se pridruže. U prilogu dostavljamo par fotografija. U toku sutrašnjeg dana nastavit ćemo nasu akciju te istima donirati stol za dnevni boravak, tepih, posteljinu, odjeću, hranu...

S.O.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.