Kosovljani posjetili Kozarčane

03 Mar 2017
4747 puta

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, na poziv prijatelja iz Kozarca, 30-ak Kosovljana posjetilo Kozarac.

Iako se Kozarac geografski nalazi u RS-oj, odvažno i onako sa ponosom proslavljaju ovaj dan. Prohladnog i kišovitog dana ali toplih srca priključili smo se ovoj manifestaciji te zajedno proslavili ovaj veoma bitan datum. Autobusom Jelah-bus u vlasništvu našeg sugrađanina Fahrudina Spahića, na put su krenuli predstavnici MZ-e, Udruženja žena "Kosovke, NK"VIS SIMM-BAU" i Džematskog odbora. Na put se krenulo u 07,00 sati a na predviđenoj destinaciji u Kozarcu smo bili u 09,30 sati.

Prema protokolu manifestacija je počela u 10,00 sati obraćanjem domaćina Ekrema Hadžića a ispred nas kao gostiju obratio se Enes Sejmenović. Veliki broj građana,predstavnika lokalne vlasti i drugih zvaničnika uputili su se u Kamičane gdje se nalazi centralno mezarje .Proučena je Fatiha,priređen prigodan program i svi su se uputili nazad u Kozarac. Domaćin je pripremio ručak,a prilika je iskorištena i za razmjenu prigodnih poklona.

Domaćin ovog druženja je bilo Udruženje Srcem do mira, koje je zaslužno za povratak i prosperitet ovog kraja. U osnovnoj školi Kozarac upriličen je turnir u malom nogometu. Predsjednik UO NK "VIS SIMM-BAU" Esad Mašić organizatoru turnira uručio je nogometnu loptu i zastavice našeg kluba uz veliki aplauz prisutnih. Organizovano smo posjetili Etno selo u neposrednoj blizini Kozarca, čiji je vlasnici bračni par inače povratnici iz Švicarske. Uz kahvu i druženje,razmjenjeni su utisci i dogovoreni novi oblici saradnje.

Dogovorena je i uzvratna posjeta 15.maja kada se obilježava Dan MZ Kosova.Iz lijepog Kozarca put lijepe Kosove započeo je u 17,00 sati a završio u 19,30 sati.Koristimo se prilikom da još jednom zahvalimo našim prijateljima na lijepom druženju.

(Enes Sejmenović)

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.