Vlada Turske osigurala za RVI u Federaciji pomoć vrijednu 600 hiljada KM

Osim porodica šehida-poginulih branitelja, Vlada Turske je putem Ambasade u našoj zemlji osigirala i pomoć za ratne vojne invalide kojima su tokom nezapamćene prirodne katastrofe u maju i august stradale kuće i stanovi.

Tako je za ovu kategoriju osigrana pomoć vrijedna oko 600 hiljada KM, a sastoji se od bijele tehnihe, namještaja, tepiha i keramičkih pločica. Ova pomoć namjenjena je za RVI sa područja četiri kantona: Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Unsko-sanskog i Sarajevskog, a zajednički su je realizovali Federalni i kantonalni savezi zajedno sa općinskim organizacijama RVI.
Primopredaji donacije koja je namjenjena RVI općine Maglaj prisustvovali su i Ale Hošić, predsjednik Saveza RVI Federacije BiH i Ramiz Sušić, predsjednik Saveza RVI ZDK.
«Drago nam je da se neko sjetio i nas, invalidnih osoba. Teško je da mi sami sebi obezbjedimo sve što smo izgubili sredinom maja«, priča nam RVI Edib Šahman.
Ekrem Suljaković nam priča da je dobio kuhinju, ugaonu sećiju i šporet. «Nisam vjerovao da ću i ja dobiti nešto, sve fali. Kuća je tek djelimično obnovljena i svaka je pomoć dobro došla», dodaje Ekrem.
Prema riječima Adema Bradarić, predsjednika Organizacije RVI Maglaj, pomoć je osigiurana i za 101 RVI sa općine Maglaj koji su pretrpjeli štete u polavama i klizištima, u vrijednosti od po 1.500 KM.
Inače, na maglajskoj općini poplavljeni su domovi 130 ratnih vojnih invalida. «Oni koji u ovoj fazi nisu dobili pomoć mogu je očekivati u narednom periodu», dodao je Bradarić.

N.Br./maglaj.net

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.